Odrasli

Oddelek s strokovno literaturo

Telefon(05) 731 00 34
Kontaktni osebi: Primož Škabar, Bojan Kavčič

Nudi domače in tuje gradivo za učenje, študij in strokovno izpopolnjevanje iz filozofije, okultizma, psihologije, etike, verstev, prava, javnih služb, vzgoje, etnologije, matematike, astronomije, fizike, kemije, biologije, geologije, botanike, zoologije, medicine, tehnike, elektrotehnike, vrtnarstva, kuharstva, poslovanja, računalništva, glasbe, športa, alpinizma, geografije, arheologije in zgodovine.

Gradivo si lahko izposodite na dom ali ga uporabljate v čitalnici knjižnice. Za iskanje gradiva so vam na voljo računalniški terminali in pomoč knjižničarjev. Kadar pa iskanega gradiva ne najdemo pri nas, vam ga lahko naročimo iz drugih knjižnic po Sloveniji.

Oddelek za leposlovje

Telefon: (05) 731 00 34
Kontaktna oseba: Mojca Kos

Na tem oddelku vam ponujamo knjige za razvedrilo, potopise, biografske romane in biografije, spomine domačih in tujih avtorjev, zbrana dela, potopise, slovenske in tuje novele, eseje , pisma, humor ter knjige za učenje tujih jezikov, angleščine,nemščine, italijanščine, španščine in francoščine.
Zelo dobro smo založeni z literaturo v angleškem jeziku. Malo manj pa v italijanskem, francoskem, nemškem, španskim in hrvaškem jeziku. Na tem oddelku imamo tudi slovensko in tuje pesništvo ter slovensko in tujo dramatiko, literarno teorijo in kritiko ter jezikoslovje.
Poleg knjig imamo tudi bogat izbor glasbenih zgoščenk in kaset, podatkovnih zgoščenk in filmov na različnih nosilcih DVD in VHS.

Čitalnica

V čitalnici lahko izbirate med 120 naslovi časnikov in časopisov. Prevladujejo publikacije v slovenskem jeziku čeprav smo naročeni tudi na nekaj publikacij v angleškem, italijanskem in hrvaškem jeziku.
V čitalnici so na razpolago slovarji, enciklopedije, leksikoni in drugi priročniki v slovenščini in tujih jezikih, vključno z Enciklopedijo Slovenije in Encyclopaedia Britannica.

Bralci imajo možnost uporabljati računalnike v knjižnici za dostop do svetovnega spleta.