Baza slovenskih filmov

V Kosovelovi Knjižnici Sežana je zaživela nova storitev za uporabnike, ki si lahko filme sedaj izposodijo in gledajo na spletu.

Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov (BSF), ki domuje na spletnem naslovu bsf.si

Cilj projekta je digitalna prenova knjižnične izposoje avdiovizualnih del in večja dostopnost slovenskega filma širšemu občinstvu.

BSF - prikazna Maček MuriČlani knjižnice lahko izbirajo med številnimi slovenskimi filmi, vključno s filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni.

 BSF je vir dostopnosti za vse tiste dokumentarne ali kratke filme, ki se ne predvajajo več v kinu, na festivalu ali na televiziji.

Na svoj račun bodo prišli tudi vsi tisti, ki jih navdušuje alternativna in eksperimentalna produkcija, saj Baza slovenskih filmov vključuje tudi avdiovizualna dela, ki drugje le redko najdejo pot k

občinstvu.

Uporabniki storitve imajo poleg filmov prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del, skupaj je tako za ogled dostopnih več kot 400 del. Storitev lahko člani knjižnice

uporabljajo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarijo brezplačen uporabniški račun in nanj povežejo svojo knjižnico, za kar potrebujejo člansko izkaznico in geslo.

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in

zvočna gradiva ter video na zahtevo. Podatki in filmi v Bazi slovenskih filmov se ves čas dopolnjujejo in tako bo tudi sežanska knjižnica v prihodnje dodajala nove filme, ki si

jih bodo člani lahko izposojali in gledali na spletu. Več informacij in navodil o uporabi platforme BSF dobite na povezavi.