Teden knjige v Kosovelovi knjižnici

Vabljeni, da se nam v Kosovelovi knjižnici pridružite pri praznovanju tedna knjige med 17. in 21. aprilom 2023. Pripravili smo številne zanimive dogodke, in sicer:

V ponedeljek, 17. aprila, bomo ob 18. uri deležni otvoritve fotografske in grafične razstave ”Onkraj časa – Além do tempo” s strani mladih portugalskih umetnikov, ki je nastala ob prebiranju poezije Fernanda Pessoe in Srečka Kosovela. Otvoritev bo spremljalo branje Pessoinih in Kosovelovih pesmi v slovenščini in portugalščini.

V sredo, 19. aprila, bomo ob 18. uri imeli še en pesniški večer: predstavil se bo Vasja Klun s pesniško zbirko Poezija vol. 2. Predstavitev bo spremljala likovna razstava in recitacija.

V četrtek, 20. aprila, bo ob 17. uri za otroke pravljična ura s pesnico Majo Grdina. Ob 18. uri pa bo za odrasle predstavitev romana Pismo sebi Boštjana Colariča. O knjigi, ki odkrito obravnava težke teme, se bo z avtorjem pogovarjala Urša Krišelj Grubar.

Petek, 21. aprila, bo dan za ”zamudnike”. Vsi zamudniki namreč, ki zamujate z vračilom gradiva, ga lahko na ta dan vrnete brez obračunane zamudnine. V kateri koli enoti Kosovelove knjižnice.

Vljudno vabljeni k obisku in praznovanju tedna knjige v Kosovelovi knjižnici!