Utrinki s praznovanja 60-obletnice poimenovanja Kosovelove knjižnice

Kosovelova knjižnica Sežana je v četrtek, 1. junija 2023, praznovala 60-obletnico poimenovanja knjižnice po našem velikem pesniku Srečku Kosovelu. Praznovanje sta z uvodnima nagovoroma odprla direktor knjižnice Marko Matičetov in župan občine Sežana Andrej Sila. Slišali smo uglasbeno Kosovelovo poezijo, ki sta jo čudovito zapela Ana Milanič in Manuel Perhavec ob klavirski spremljavi Jane Zupančič iz Glasbene šole Sežana. Dramski igralec Rafael Vončina pa je mojstrsko interpretiral nekaj Kosovelovih pesmi in misli.
Priča smo bili tudi otvoritvi razstave portretov zdajšnjih in nekdanjih zaposlenih in njihovih odgovorov na vprašanje »Kaj je knjižnica?« Razstavo smo izvedli v sodelovanju z Višjo strokovno šolo ŠC Srečka Kosovela Sežana; portretirali so nas študentje študijske smeri Fotografija pod mentorstvom Katarine Sadovski. Razstavo pa je idejno zasnovala in organizirala naša bibliotekarka Martha Sotelo. Razstava bo na ogled do konca junija v čitalnici knjižnice.
V posebnem, za to priložnost narejenem kotičku za fotografiranje, so imeli tudi vsi obiskovalci slavnostne prireditve možnost fotografirati se skupaj z motiviko Kosovelove knjižnice. Fotografije obiskovalcev so razstavljene v fotografskem kotičku. Vsi obiskovalci, ki se prireditve niste udeležili, pa lahko do konca junija naredite ”selfie” v prav za to pripravljenem zrcalu.
Praznovanje se je po končanem uradnem delu ob dobri hrani in pijači in glavni kulinarični zvezdnici večera – torti – podaljšalo še za kako uro, dve.
Fotografije: Olga Knez in Marja Filipčič Mulič.