Zaključek akcije Knjiga zažiga! v Divaški jami

Knjiga zažiga 2022 - zaključni dogodek

Pa smo dočakali zaključno srečanje naše že četrte bralne akcije za osnovnošolce Knjiga zažiga! Z mladimi bralci in njihovi najbližjimi smo se v četrtek, 22. 9., dobili na lepem travniku pred Divaško jamo, kjer nas je prijazno gostilo Jamarsko društvo Gregor Žiberna. Njegov predsednik g. Borut Lozej nam je predstavil lučke, ki so jih jamarji uporabljali skozi čas, ter nas nato popeljal med lepote in v zanimivo zgodbo podzemne lepotice. Toplo priporočamo ogled!

Po jamskem sprehodu so se nam prav prilegli piškoti, ki nam jih je sponzorsko podaril Mlinotest, nato pa še pravljica, ki nam jo je ob kamišibaj gledališču povedala gospa Vesna Marion.

Vsem sodelujočim smo podelili nagrade in priznanja, dodatno nagradili bralko, ki je prebrala največ knjig, ter tiste, ki so ustvarili še posebej izstopajoče izdelke. Za nameček pa smo izžrebali še lepe nagrade!

Iz srca se zahvaljujemo sponzorjem, ki so nam omogočili izvesti tako prijeten in bogat dogodek, ter gospe Marion za pravljično popestritev.
Hvala Jamarskemu društvu Gregor Žiberna in gospodu Borutu Lozeju, Kobilarni Lipica, Kosovelovemu domu Sežana, Muzeju slovenskih filmskih igralcev Divača, Vojaškemu muzeju Tabor Lokev, Pizzeriji Etna, podjetjema Sraml in Saop, zavarovalnicama Generali in GECzav Sežana.
V glavnem, imeli smo se zelo lepo, tako da prihodnje leto bralno akcijo Knjiga zažiga! zagotovo ponovimo!

Sedaj po koncu vas vabimo na razstavo izdelkov, ki so jih ustvarili mladi bralci. Na ogled bo do konca oktobra na mladinskem oddelku v Sežani.