Povabimo besedo … srečanje četrtošolcev OŠ Sežana z Andrejem E. Skubicem

NoviceKomentarji so izklopljeni za Povabimo besedo … srečanje četrtošolcev OŠ Sežana z Andrejem E. Skubicem

V knjižnici smo bili tudi letos veseli, da smo s strani Društva slovenskih pisateljev dobili odobreno vlogo na razpisu Povabimo besedo, ki ga sofinancira Javna agencija RS za knjigo.

Odločili smo se, da srečanje s pisateljem organiziramo za četrtošolce. Odlična izbira je bil pisatelj Andrej E. Skubic, saj se je pred kratkim iz pisatelja za odrasle prelevil v pisatelja za otroke. S svojo zbirko Trio Golaznikus je navdušil učence, ki so v šoli prebirali dogodivščine treh prijateljev in se v marsikateri prepoznali. Zbirka je res napisana z občutkom za otroke take starosti in gotovo pripomore k spodbujanju branja. Učencem so bile všeč tudi ilustracije Tanje Komadina, ki so jih navdihnile, da so se še sami preizkusili v ustvarjanju različnih prikazni in golazni. Razstavo likovnih umetnin si lahko ogledate na mladinskem oddelku.

Pogovor s pisateljem je potekal v sproščenem duhu in učenci so mu na koncu postavili različna vprašanja, na katera je z veseljem odgovoril. Čeprav je srečanje potekalo virtualno, menim, da je bilo za vse lepo doživetje. Srečali smo se ravno 3. 12. in tako ta veseli dan kulture res preživeli v znamenju umetnosti.

 

 

 

© 2015 Kosovelova knjižica Sežana. Vse pravice pridržane.
Izvedba KREJZI

Prilagodi pisavo
Kontrast