Naj pravljica o Lipici in lipicancu

NoviceKomentarji so izklopljeni za Naj pravljica o Lipici in lipicancu

HVALEŽNI LIPICANEC Z ZLATIM KOPITOM NAVDIHNIL NAJ PRAVLJICO O LIPICI IN LIPICANCU

Pravljica O hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom izpod peresa Erike Koncut je prvonagrajena pravljica prvega literarnega natečaja Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica.

Pravljične prigode malega lipicanskega žrebeta, ki so ga rešili otroci, so navdahnile mlado avtorico Eriko Koncut, da je napisala pravljico O hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom. Pravljico je poslala na prvi literarni natečaj Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica ter z njo prepričala žirijo. Obiskovalci Kobilarne Lipica bodo pravljici O hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom prisluhnili jutri ob 13.30 v pravljičnem kotičku, nedaleč od Velbance, najlepšega hleva z belimi lipicanci.

25 pravljic o Lipici in lipicancu, ki so prispele na prvi literarni natečaj, je pregledala in ocenila komisija, ki so jo sestavljali predstavniki Kosovelove knjižnice Sežana, Društva slovenskih pisateljev in Kobilarne Lipica. Med navdihujočimi pravljicami o belih lipicancih, v katerih ne manjka pravljičnih bitij, je komisija izbrala tudi drugo in tretje nagrajeno pravljico. Druga nagrada je pripadla Pravljici o Lipici, ki jo je napisala Veronika Sivka, tretja nagrada pa – prav tako Pravljici o Lipici – izpod peresa Mance Bizjak. Vse tri pravljičarke bodo za nagrado prejele nepozabna družinska doživetja v Lipici z ogledom kobilarne in predstave najlepših lipicancev.

Na Prešernov dan, bo sicer v Kobilarni Lipica prekrasen dan že od 10. ure naprej. Obiskovalci bodo lahko brezplačno obiskali kobilarno in posestvo Lipice ter v prijetnem toplem vremenu pobližje spoznali več kot 300 belih lipicancev. Ob 11.30 in 15. uri si bodo lahko ogledali pravljični spektakel Vilinska pravljica o Lipici, v katerem bodo navdušili najlepši beli lipicanci. Visoko v zraku se jim bosta s svojimi dih jemajočimi akrobacijami pridružili plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent. Beli lipicanci bodo na praznični dan pritegnili tudi samega Prešerna, ki bo v njihovi družbi delil fige in svoje stihe.

© 2015 Kosovelova knjižica Sežana. Vse pravice pridržane.
Izvedba KREJZI