Beremo in gledamo naprej

NoviceKomentarji so izklopljeni za Beremo in gledamo naprej
Spoštovani, mi beremo in gledamo naprej. 
 
Nove poti do knjižnih in filmskih uspešnic bomo raziskovali kar virtualno, preko ZOOM aplikacije. Do konca leta nas čakajo še tri srečanja, ki jih napovedujemo v nadaljevanju. 
Za udeležbo na dogodkih morate imeti na svojih napravah (telefon, tablica, računalnik) urejen dostop do ZOOM aplikacije in slediti povezavi na dogodek. V tem sporočilu vam pošiljamo povezavo za prvi spletni dogodek po vrsti – COLETTE. Najdete jo v oklepaju pri opisu dogodka. Ostale povezave, vam pošljemo v prihodnjih sporočilih.
 
V novembru in decembru 2020 se bomo srečali na treh pogovornih večerih:
• 3.11. 2020, ob 18.00: pogovorni večer COLETTE (Klik na povezavo preko računalnika ali tablice: https://zoom.us/j/95010326401 ali koda za povezavo preko telefona: Meeting ID: 950 1032 6401) 
Pogovor o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene, bosta vodila Rok Govednik in Nina Drobnjak, v goste prihaja Mitja Blažič, slovenski radijski novinar, aktivist za pravice istospolno usmerjenih.
• 19.11.2020, ob 18.00: pogovorni večer STRIPI V FILMU 
Pogovor, ki bo temeljil predvsem na stripovskih zgodbah adaptiranih v filmih Spider-man in Joker, bo vodil Rok Govednik. V goste prihaja stripovski avtor Matej Kocjan – KOCO, katerega je Iztok Sitar v Zgodovini slovenskega stripa umestil v tretjo generacijo slovenskih stripovskih avtorjev.
• 8.12.2020, ob 18.00: pogovorni večer MAČJE POKOPALIŠČE
Pogovorni večer na temo grozljivke bosta vodila Rok Govednik in Neža Lipanje. Včasih je smrt boljša kot življenje. In včasih je priredba boljša kot original. Tega je težko preseči, ali je tokrat ustvarjalcem filma uspelo? Srhljivi roman Mačje pokopališče (1983) pisatelja Stephena Kinga je svojo klasično filmsko izvedbo doživel že leta 1989, tri leta kasneje mu je sledilo manj uspešno nadaljevanje, sedaj pa je bil že zadnji čas (v duhu hollywoodskih poskusov služenja denarja na stari slavi) za obuditev od mrtvih.
Poleg izmenjave mnenj in izkušenj na samem dogodku bo občinstvo v tokratni ediciji lahko sodelovalo in se preizkušalo v pisanju kritik, ki bodo ob koncu projekta ocenjene in nagrajene. Na vašo željo, vam knjižico/beležnico za pisanje kritik lahko pošljemo na dom. 
Predhoden ogled filma ali predhodno branje romanov ni pogoj za udeležbo na dogodku
Za več informacij spremljajte naše FB profile ali pa nas kontaktirajte na nives@kosovelovdom.si.
Partnerji na projektu Beremo in gledamo #2 smo Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana in Kosovelova spominska soba (Ljudska univerza Sežana), ponovno pa nas podpira Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

© 2015 Kosovelova knjižica Sežana. Vse pravice pridržane.
Izvedba KREJZI